Sådan finder du det perfekte lange havebord

Hvis du overvejer at investere i et nyt havebord, er der nogle vigtige faktorer, du bør tage i betragtning. Først og fremmest skal du overveje, hvor meget plads du har til rådighed i din have. Et langt havebord kræver naturligvis mere plads end et mindre bord. Du bør også tænke over, hvor mange personer du typisk har siddende ved bordet, så du vælger den rette størrelse. Derudover er materialet også et vigtigt aspekt – et bord i træ eller aluminium har en anden stil og holdbarhed end et i plastik. Endelig er prisen selvfølgelig også en væsentlig faktor, så du bør sætte et budget, inden du begynder at kigge.

Hvad skal du kigge efter, når du vælger et langt havebord?

Når du skal vælge et langt havebord, er der nogle ting, du bør have i mente. Først og fremmest skal bordet være af høj kvalitet og lavet af holdbare materialer, så det kan holde til at stå udenfor. Det er også vigtigt at måle op, så bordet passer perfekt til den plads, du har i haven. Derudover bør du overveje, hvor mange personer du typisk har siddende ved bordet, så du vælger den rette størrelse. Hvis du leder efter et langt havebord, kan du Find det perfekte lange havebord nu.

Tre vigtige faktorer at tage højde for

Når du leder efter det perfekte lange havebord, er der tre vigtige faktorer, du bør tage højde for. For det første skal du overveje bordets størrelse og dimensioner, så det passer perfekt til din have og det antal gæster, du typisk har siddende ved bordet. For det andet er materialevalget afgørende – et robust og vejrbestandigt materiale som teak eller aluminium er at foretrække. Og endelig er det vigtigt at tænke over, hvordan bordet skal bruges. Hvis du eksempelvis ønsker at kunne transportere det rundt i haven, kan du med fordel kigge på de bedste havevogne.

Materialevalg – hvad passer bedst til din have?

Materialevalget er afgørende for, at dit lange havebord passer perfekt til din have. Hvis du har en traditionel have med klassiske elementer, kan et bord i træ være et godt valg. Træ giver et naturligt og tidløst udtryk, som harmonerer godt med de klassiske omgivelser. Hvis din have derimod har et mere moderne og minimalistisk udtryk, kan et bord i metal eller kompositmaterialer være et bedre match. Disse materialer giver et renere og mere stilrent look, som passer perfekt ind i et moderne havemiljø. Uanset hvilket materiale du vælger, er det vigtigt, at det er vejrbestandigt og kan holde til de udendørs forhold i din have.

Sådan måler du op og finder den rette størrelse

Når du skal finde den rette størrelse på dit lange havebord, er det vigtigt at måle op på forhånd. Start med at bestemme, hvor bordet skal placeres, og mål bredden på det område. Lad der være lidt plads på hver side, så du kan trække stole ud og gå rundt om bordet. Derefter skal du måle dybden, så bordet passer til den valgte placering. Husk at tage højde for, at der skal være plads til service, blomster og andre dekorationer på bordet. Når du har disse mål, kan du begynde at kigge efter et bord i den rette størrelse.

Plads til hele familien – sådan vælger du det rette antal siddepladser

Når du vælger et langt havebord, er det vigtigt at tage højde for, hvor mange personer du ønsker at have siddende omkring bordet. Tænk over, hvor mange familiemedlemmer og gæster du typisk har samlet i haven, og vælg et bord der kan rumme dem. Som tommelfingerregel bør du regne med at afsætte ca. 60-70 cm bordplads per person for at sikre, at alle har tilstrækkelig plads. Vær også opmærksom på, at du skal have lidt ekstra plads omkring bordet, så gæsterne nemt kan komme ind og ud. Overvej desuden, om du har brug for ekstra plads til f.eks. gryder, fade og andre serveringsredskaber på bordet.

Praktiske detaljer, der gør en forskel

Når du vælger et langt havebord, er der nogle praktiske detaljer, du bør have for øje. Sørg for, at bordet har en passende højde, så du kan sidde komfortabelt omkring det. Det er også vigtigt, at bordet er stabilt og ikke vipper, uanset hvor mange personer der sidder ved det. Kig efter robuste materialer som teak eller aluminium, som kan modstå vejrliget. Derudover kan du overveje, om bordet skal have en integreret plads til paraply, som kan give skygge en varm sommerdag.

Sådan passer du bedst på dit nye lange havebord

Når du har fundet det perfekte lange havebord, er det vigtigt at passe godt på det for at sikre, at det holder i mange år. Start med at rengøre bordet grundigt efter hver brug. Fjern eventuelle madrester eller spildt væske med det samme for at undgå misfarvning. Brug en mild sæbe og en blød klud, og sørg for at tørre bordet af efterfølgende. Opbevar bordet indendørs i vinterhalvåret for at beskytte det mod vejrliget. Dæk det til med en vandtæt presenning, når det ikke er i brug. Behandl overfladen med et møbelpolitur et par gange om året for at bevare træets glans og modstandsdygtighed. Følger du disse simple råd, kan du nyde dit lange havebord i mange sæsoner.

Inspiration til indretning af din nye udendørs spiseafdeling

Når du har fundet det perfekte lange havebord, er det tid til at indrette din nye udendørs spiseafdeling. Overvej, hvordan du kan skabe en hyggelig og indbydende stemning. Placer bordet i et solrigt område, hvor du kan nyde måltiderne i det fri. Omgiv bordet med komfortable havemøbler, som giver plads til, at dine gæster kan sidde behageligt. Tilføj dekorative elementer som krukker med blomster eller stearinlys for at give området et personligt præg. Vælg materialer og farver, der passer til din have og din personlige stil. Med de rette indretningselementer kan du skabe en udendørs spiseafdeling, der indbyder til hygge og samvær.

Fem bedste bud på lange havebordsmodeller i 2023

Når du leder efter det perfekte lange havebord til din have, er der flere fremragende modeller at overveje i . Her er fem af de bedste bud:

  • Det rustikke teaktræsbord med en længde på 240 cm er et klassisk valg, der passer perfekt til en større terrasse eller have. Det solide design og den smukke patinerede finish giver en elegant og tidløs udendørs spiseområde.
  • Et moderne aluminium havebord på 270 cm er et godt valg, hvis du ønsker et bord, der er let at flytte rundt på. Den slanke, minimalistiske stil passer godt til mere moderne haveindretninger.
  • Et massivt egetræsbord på 300 cm er et robust og holdbart alternativ, der kan danne rammen om mange hyggelige udendørs måltider. Den naturlige træstruktur giver bordet et smukt og eksklusivt udtryk.
  • Et 260 cm langt havebord i genbrugstræ kombinerer en bæredygtig profil med et rustikt, charmerende look. Det passer perfekt til haveejere, der ønsker at skabe en hyggelig og afslappet atmosfære.
  • Et 220 cm langt havebord i pulverlakeret stål er et stilrent og vedligeholdelsesfrit valg, der tåler at stå ude hele året. Den rene, minimalistiske design egner sig godt til moderne haveindretninger.